En komplett inställning till hälsa med Muay Thai

En komplett inställning till hälsa med Muay Thai

Det är fantastiskt hur mycket Muay Thai har vuxit under det senaste decenniet, och hur det var har antagits av tusentals människor över hela världen. Denna kampsport är en millenary tradition från Thailand med en lång tradition djupt rotad i hjärtat och själen av thailändska folket. I detta land har alla varit i kontakt med Muay Thai minst en gång under sin livstid och barn undervisas vid denna disciplin som den allra första sporten att delta i.
Men mer än en nationell sport, Muay Thai är en obegränsad källa till hälsa och fitness, och det har blivit en revolutionerande strategi för att återfå och upprätthålla olika aspekter av människors hälsa. Människor använder denna sport som ett alternativ för viktminskning, särskilt för dem som inte gillar otaliga timmar i tråkiga cardio maskiner. Istället kan Muay Thai vara en rolig övning att träna med nya vänner, och en fantastisk möjlighet att faktiskt lära sig något samtidigt som du går ner i vikt.
Denna sport är också känd som konsten att de åtta lemmar, och det beror på att det faktiskt gör du flyttar hela kroppen, lära dig hur du använder din flexibilitet och rörelsefärdigheter. Det är en utmanande disciplin som får dig att svettas, men en rolig upplevelse att lära sig, och ett utmärkt tillfälle att behärska en sport som faktiskt är bra för din hälsa. Men hur bra är det och varför?
Muay Thai kommer att få dig att flytta din kropp, och det kombinerar aerob träning med anaeroba övningar och kroppsvikt övningar. Således kommer du att träna ditt hjärta och muskler samtidigt utan att sammanslagningen upp för mycket och blir överdrivet stor. Istället är Muay Thai fokuserat på att göra dig mer flexibel och hjälper dig att behålla en rytm av intensiv träning. Med tiden kommer din hjärt-och kärlhälsa förbättras dramatiskt, och du kommer att kunna göra mer än du gjorde i din första lektion.


Leave a Reply